Dru yoga testimonials

Testimonial van S.:

Ik ben heel blij dat ik je jaren geleden heb ontmoet.
Bij jou dru-yoga lessen volgen betekent voor mij “soepelheid” en dan zowel lichamelijk als geestelijk.
Dat was al zo toen ik nog veel achter de pc werkte op kantoor.
Wekelijks de dru-yogales is zeer goed voor mijn rugspieren en houding.
En ik merk dat jouw (levens)lessen ook goed zijn voor mijn zelfvertrouwen.
Je bent zo’n enthousiaste extraverte vrouw en een zeer warme persoonlijkheid, dankjewel Bernardine!

Testimonial van W.:

In september 2015 was het 10 jaar geleden dat ik een proefles bij je deed. Wat deze les met me deed liet zich duidelijk merken: Toen ik mijn auto na afloop op zocht had ik een dikke parkeerboete. En in tegenstelling tot andere keren was ik er heel laconiek onder. Ik had zo’n ontspannen gevoel dat het me eigenlijk niets deed! Dat deed yoga dus met mijn lijf en geest en dat is zo gebleven!  Bernardine, je bent m’n favoriet! Dru Yoga is perfect geschikt voor mij. Jouw manier van lesgeven vind ik heerlijk. Je hebt een fijne stem. Je lessen zijn lekker afwisselend. Je bent niet zweverig. Wel degelijk geef je hele wijze lessen, meestal heel goed toepasbaar in het dagelijkse leven. Je hebt een heel warme persoonlijkheid, heel betrokken bij iedereen en gastvrij. Dat kan hooguit ook een minpuntje zijn op momenten dat je te veel mensen toelaat en het wat benauwd wordt qua ruimte. Bijzonder vind ik het, dat je niet precies merkt hoe het werkt maar dat je altijd fysiek en psychisch anders weer naar huis gaat na je yogasessie: Rustig, ontspannen, opgeladen. Dank je wel dat je in mijn leven bent gekomen. Liefs, W.

Testimonial van M.W., Communicatie Specialist, Hilversum:

De fysiotherapeut adviseerde me om lichamelijke beweging te zoeken omdat ik te veel achter de pc zat. Het moest iets rustgevends zijn, niet te belastend. Mijn fysieke lichaam had dus aandacht nodig, vooral ontspannen. De fysieke ontspanning in jouw lessen werkt onmiddellijk, dat voelt zo heerlijk! Na elke les loop ik vrolijk en open weg. Mijn vriend ziet het gelijk aan me.

En ik vond zo veel meer, heel verassend. Een gevoel van: Het klopt. Het voelt heel natuurlijk, als een levensstijl, een manier om in het leven te staan. Via de (fysieke) gewaarwordingen tijdens de yogalessen voel je hoe je zelf bent, wat je staat van ‘zijn’ is. En dan leg je uit hoe je vanuit de verkrampte staat van zijn weer naar die open, expansieve staat kan komen en het werkt echt. Niet verzonnen, ik voel het echt zo, het is een openbaring voor me dat ik dit kan veranderen. Jij laat zien hoe alles één is, met elkaar verbonden. Je lessen zijn leuk. Je deelt waardevolle spirituele wijsheden, combineert alles met de dru yoga oefeningen. Je legt bijvoorbeeld uit hoe we vaak bevestiging buiten ons zelf zoeken, bij anderen, maar dat het zo niet werkt, dit klopt, ik zie doorzie het nu, de yoga bevestigd dit. De yoga zorgde bij mij voor bewustwording en ik maakte dat ik met duidelijk meer plezier en nieuwsgierigheid uit bed kom. Ik meer zin in het leven en krijg steeds meer vertrouwen in het leven, dat het gaat zoals het gaat.

De RSI klachten zijn nu echt weg en ik weet zeker dat dit door de dru yoga komt. Concrete oefeningen als bewust ademen om te ontspannen pas ik ook toe op mijn werk/conflictsituaties. Stress is aanmerkelijk vermindert. Kan conflictsituaties nu beter aan. Mijn manier van denken over werken is ook verandert door de dru yoga van jou, ik krijg bevestiging in wat ik van binnen al weet, ineens wordt het duidelijker. Het geeft me stimulans en bevestiging. Andere mensen merken op dat het lekker met me gaat, dan ik goed in het leven sta.

Bij mijn zoektocht op het internet naar yoga viel me op dat de veel yoga websites een serieuze toon hebben. Ik heb bewust voor jou gekozen toen ik je website las over energie en vrolijkheid, dat sprak me aan en deze kwaliteiten zijn ook echt met jou verbonden. Je geeft energie, maakt het proces van yoga doen vreugdevol en je straalt dit uit. Hierdoor heb ik altijd zin om naar je les te komen.

Testimonial van S.L.:

Voor dat ik bij jouw dru yoga lessen ging volgen was ik fysiek heel vermoeid, had ook veel last van blessures door sporten. Ook ervaarde ik onrust in mijn lijf en mijn leven. Door jouw dru yogalessen kreeg ik meer lichaamsbewustzijn. Ik kon een rustmoment in de week vinden. Jouw dru yoga hielp me meer bij mijn essentie te komen en hielp me meer de totaliteit te zien. Het is een opening voor me geweest om de buitenwereld te kunnen buitensluiten en weer bij mezelf te komen, vanuit mijn essentie bezig te zijn. Daarnaast was de yoga een voorwaarde voor mij om te kunnen hockeyen. Uiteindelijk heb ik de hele hockey opgegeven maar door de dru yoga kon ik dit nog 2 jaar volhouden.

Dru yoga heeft iets voor mij geopend: De opening om bij mijn essentie te komen – om verder te gaan op het pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling. En het heeft me geholpen om keuzes te maken die bij mij paste, en meer kunnen leven volgens mijn hart. De buitenwereld werd minder belangrijk voor me. Ik kon kijken naar de mentale constructen die ik had opgebouwd als overlevings-mechanismen. Deze langzaam af te kunnen bouwen en naar mijn gevoel kunnen gaan.

Door de dru yogalessen bij jou leerde ik voelen wat er in mijn lichaam gebeurd. Ik kon ervaren dat lichaam en geest samen gaan, en dat je die met ademhaling en houding kunt beïnvloeden. Wat ik aan jou zo fijn vond was je humor! Jij laat zien dat yoga niet stoffig, zweverig of zwaar hoeft te zijn.

Testimonial van D.B.:

Ik zat niet zo lekker in mijn lichaam.  Ik dacht dat het meer lichamelijk was, maar ontdekte tijdens de lessen dat het meer dan lichamelijk was. Toen ik net begon liep mijn baan niet zo lekker en daar kon ik niet zo goed mee omgaan. Door de dru yoga vond ik hier een oplossing voor. Uiteindelijk ben ik daar weggegaan, maar eerst heb ik goed uitgebreid op mijn werk dingen opgelost en uitgepraat. Normaal gesproken ontplof ik als het te veel wordt. Maar door de dru yoga bij jou kon ik nu op mijn werk conflictsituaties beter hanteren.

Door jou lessen gebruik ik nu bewust visualisaties om het leven te creëren wat ik wil. Ik heb ook een groter bewustzijn van mezelf ontwikkelt door jouw lessen. Ik heb door de yoga ontdekt dat ik zelf mijn energie op kan wekken/versterken. Door de yoga ben ik minder in mijn hoofd aan het nadenken, minder gehaast in alles. Als de dru yoga door een ander gegeven zou worden zou ik het de helft minder leuk vinden. Het is echt jouw persoon die voor mij de sleutelpersoon is.  Je bent lief, je gebruikt humor, je maakt het luchtig, niet zo zwaar. En verder: Het is een ‘break’ in de week en geeft me een lekker gevoel. Ik neem nu meer tijd en ruimte voor mezelf. Ik kan effectiever keuzes maken. Ik kan beter met conflicten/uitdagingen omgaan (op school, werk en privé). Ik gebruik sommige technieken als visualisaties ook buiten de les. De donderdagavond heb ik meer energie dan andere dagen.

Testimonial van L.K.:

Ik zocht een soort rust / verstilling en dacht dat yoga zou kunnen helpen. Ik vond yoga ook fascinerend, mysterieus. Jouw dru yogalessen gaven me elke keer zo’n goed gevoel. Tijdens de yoga oefeningen kon ik zo goed bezig zijn met de oefeningen (enkel bewust bewegen en ademen) dat ik helemaal in het hier en nu kwam. Uit het denken, mijn denken kwam hierdoor tot rust. Yoga doen haalde mij uit mijn dagelijkse turbulentie, mijn zorgen verdwenen. Mijn lichaam werd ook wat soepeler, maar het was vooral de afwezigheid van onrust die ik als plezierig effect ondervond. Jouw lessen hebben me tevens op het spoor gezet voor verdere persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik doe nu zelf de dru yoga opleiding en nog een andere vorm van yoga.

Door jouw activatie, vooral het wapperen/losschudden van de handen heb ik veel minder last van RSI-klachten. Door af en toe diep te ademen als ik me bewust ben dat ik druk ben, kan ik ineens rustiger verder werken en hoef ik me niet zo te haasten. En als ik mezelf vertraag kan ik met meer compassie naar anderen reageren. Met de dru yoga geef je bewust veel aandacht aan je goede kwaliteiten en intenties. Hiermee verander je indirect ook je gedrag.
De positieve effecten komen ook door jou als persoon: Je geeft liefdevolle lessen, hebt zorg voor de mens, je deelt je eigen ervaringen, steekt mensen een hart onder de riem. Jouw les is ook meer dan yoga, het zijn meer filosofische lessen. Hiermee biedt je hulp bij het ‘bewust leven’, je maakt het zachter.

Testimonial van A.S.:

Voordat ik jou ontmoette was mijn leven een stuk onrustiger, mijn lichaam pijnlijker, vooral mijn rug en stuit. Ik had yoga bij anderen geprobeerd, maar dat beviel helemaal niet. Bij jou vond ik het heel fijn! De ruimte waarin je les geeft vind ik heel mooi en lekker, en ook fijn dicht bij waar ik woon. Wat me opviel bij jou en wat ik fijn vind: Je hoeft niets, je hoeft niet goed je best te doen, je mag gewoon genieten en ontspannen. Het gaat ook niet om Bernardine en om perfect je best doen. Doordat jij je eigen grenzen kunt laten zien geef je ons toestemming om ook naar die grenzen te luisteren. Je wilt ons echt wat meegeven. Je zachte stem, de liefde die je verspreid. Jouw verhalen, voorbeelden, wijsheden roepen bij mij heel vaak op: O ja. Herkenning, zo werkt het.

De wekelijkse dru yogalessen waren zo belangrijk voor me, dan als ik een week niet ging of met vakantie was,  ik somber, verdrietig of geïrriteerd werd. Door de yoga had ik minder last van emotionele schommelingen, mijn stemming was meer continu goed. Door de dru yoga is er in mij priveleven meer balans gekomen. Ik heb meer vertrouwen en kan terugvallen op die balans. Ik kon meer ruimte geven aan mijzelf, minder sociale afspraken, dichter bij mezelf komen. Ik  voelde voorheen veel meer de druk van verplichtingen.

Door dru yogalessen bij jou kreeg ik meer inzicht en bewustwording en daarmee de innerlijke kracht om voor mezelf te kunnen kiezen. Voorheen was ik vaker sip op mijn werk, kon ook minder goed relativeren op mijn werk. Nu is mijn hoofd door de dru yoga weer leeg, kan fris naar mijn werk, ben productiever en verzink minder in details en voel minder ‘druk’.

Testimonial van E.S.:

Ik ben een stresserig persoon. Heb al jaren last van lichamelijke spanning, pijn in mijn rug, nek en schouders.
Loop al mijn leven lang tegen thema’s van onzekerheid en controle houden aan – in alles. In zowel mijn, priveleven, studie en werkleven moet ik van mezelf alles erg onder controle houden, alles moet goed geregeld zijn. Alleen in mijn kunst – mijn schilderen (dat is mijn werk) kan ik  de controle loslaten. Ik kan er niet tegen als ik iets fout doe. Dat leidt bij mij tot paniek, angst en nog meer prestatiedrang. Ik had voortdurend bevestiging van mijn omgeving nodig om mijn zelfvertrouwen hoog te houden.

Ik besefte dat stress een grote rol in mijn leven speelde. Ik wilde toen een activiteit met bewegen in een groep met andere mensen. Ook mijn fysiotherapeut heeft me aangeraden ivm mijn rugklachten door spanning om yoga te doen. Sommige spieren waren te slap, andere te strak gespannen. Jouw lessen hebben me veel goed gedaan. Fijn dat je altijd veel uitleg hebt gegeven. Het heeft veel invloed om mijn manier van denken gehad en ben positiever gaan denken. Ik herkende wat je aan wijsheden vertelde en zag het in mijn eigen leven terug. Zoals je bijvoorbeeld vertelt dat energie aandacht volgt en wat je aandacht geeft dat dat groeit. Dat zag ik bevestigd. Het is heel opvallend dat ik de dag na de yogales (op dinsdagavond) het meest productief ben. Dan ben ik meer in balans en niet bang om fouten te maken.

Testimonial van R.G:

Het was een druk en hectisch leven in mijn hoofd in de tijd voor ik bij jou dru yogalessen kwam volgen. Door van mezelf veel te moeten. Zowel in werk als privé stelde ik hoge eisen aan mezelf. Ik was perfectionistisch, mocht geen fouten maken. Dit hield in dat ik veel stress ervaarde, en veel lichamelijke spanning, vooral een harde pijnlijke buik een vol hoofd, onrust. Het uitte zich ook in dat ik veel eisen stelde aan anderen. Ik voelde me erg afhankelijk van de buitenwereld, niet autonoom. Er was geen ruimte voor mijn authentieke zelf. Mijn eerste behoefte was dat ik weer ontspanning kon voelen. Jouw lessen hebben me heel erg goed gedaan. Dru en jij zijn heel lief. Dit was mijn eerste concrete kennismaking met zacht en lief en wat MAG, niet hoeft.  Hier was ik bijna verbaasd over – niet harder hoeven of moeten. Dit is goed genoeg. Dit heeft me geholpen bewust te worden van mijn lichaam en het plezier ervan , me lekker voelen. Jij weet het heel persoonlijk te maken en je uitleg over waar het goed voor is vind ik fijn. Het is plezierig om telkens herkenning van de spirituele wijsheden te zien. Je maakt ze heel praktisch met persoonlijke voorbeelden. Alsof je spreekt uit naam van meerdere mensen. Ik voel bij jou dat we niet alleen staan, ik voel me gesteund. Ik ben niet voor niks al een paar jaar bij jou.  Je weet wat je aan het doen bent. Ik voel dat je de yoga en wijsheden graag door wil geven zonder daar dwingend in te zijn. Je laat ruimte voor anderen. Ik vind persoonlijk die gurus niet prettig die zich beter voordoen. Jij laat zien wat het voor jou betekent, maar je kunt het ook aan je zien en voelen dat het voor je werkt. Je straalt het uit. Je bent een open, warme persoon, zorgzaam, liefdevol. Je bent er altijd en je hebt voor iedereen oog. Ik kan nu meer ruimte, tijd, liefde en compassie voor mezelf maken en ook naar anderen toe bieden. Ben nu meer autonoom en leef meer intens – een echte beleving van wat er plaats vindt in het hier en nu.

Testimonial van A.T.:

Ik had redelijk wat spanningen en onzekerheden op het gebied van studie en privé. Weinig zelfvertrouwen. Toen deed ik met Culturele Zondag mee aan jouw Dru yoga workshop en ik was gelijk verkocht. Er heerste een hele ontspannen sfeer, jij geeft mensen altijd het gevoel dat ze er mogen zijn, precies zoals je bent. Ik voelde me door je yogales lekker vrolijk en opgewekt. Mijn lijf weer fris en meer ontspannen. Het was goed voor mij om elke week yoga bij je te doen om te ontspannen, om me fysiek, metaal en emotioneel lekkerder te voelen. Door te bewegen kon ik volledig mijn aandacht weghalen van de zorgen en problemen. Ik ben toen thuis ook yoga gaan doen. Jouw dru yogalessen zijn de aanzet geweest tot mijn spirituele ontwikkeling. Mijn houding veranderde: Niet meer perfectionistisch en competitief. Ik ging mijn vrije tijd waarderen. Ik genoot meer van het leven. De zelfvertrouwenproblemen waren minder sterk aanwezig. Ik was in staat om meer tijd en ruimte voor mezelf te nemen. Door meditatie ik eerder frustraties op en kon ik mijn woede onder controle houden door mijn ademhaling te veranderen.

Testimonial van H.A.:

Mijn leven was hectisch en stressvol door mijn werk voordat ik jou leerde kennen. Ik merkte dat ik me daar niet lekker bij voelde, het was alsof ik geleefd werd. Mijn stress uitte zich doordat ik niet gestructureerd werkte. Ik wilde meer vanuit mijzelf werken, me  minder laten leiden door omstandigheden. Wilde meer proactief dan reactief leven. Sinds jouw Dru yogalessen ben ik veel rustiger. Het is me duidelijk waarom ik dingen doe, ben bewuster van wat ik doe. Ik kan beter voelen. Ik werk nu veel prettiger, voel me fijn. Kan het uitspreken als iets niet goed loopt. Mijn relaties met diverse collega’s zijn nu veranderd, verbeterde samenwerking. Ik leef nu meer vanuit mijzelf, authentiek, geen schijn. Ik laat me niet meer zo snel uit het veld slaan. Blijf nu meer bij mezelf. Ik heb nu de innerlijke kracht om te zeggen wat ik vind.  Jouw lessen helpen me om stevigheid en balans te creëren en beter te voelen. Daardoor ben ik niet meer zo met mijn hoofd bezig. Visualiseren gebruik ik nu ook. Een doel visualiseren, wat wil ik eigenlijk? Hoe geef ik dat positief aandacht? Ik ben zelf best rationeel. Ik ben blij dat je niet zweverig bent en geen geitenwollen sok bent. Leuk dat je alles relativeert, ook jezelf. Het feit dat je niet zo zelfvoldaan bent maakt het prettig, heel authentiek.

Testimonial van L.A.:

Ik was op zoek naar een manier van ontspanning op een low profile manier. Had last van spanningsklachten. Ik zocht nu iets om bezig te zijn met mijn lijf en het opfrissen van mijn lichaamsbewustzijn en ontspannen. Ik wilde gewoon kunnen volgen en het niet thuis zelf hoeven doen. sinds ik wekelijks Dru yogalessen bij je volg merk ik dat ik beter dan voorheen kan plaatsen waar er lijfelijke spanning zit – ik herken het, bewust van de spieren, spanning in mijn buik of ogen. Dan kan ik inzien dat het niet nodig is en kan ik er wat aan doen: loslaten. Ik weet nu hoe ik kan loslaten. Door de yoga heb ik een goed spiergevoel gekregen. Als ik dan bij je yogales ben geweest valt er als het ware een last van me af – jee wat heerlijk. Het lukt me nog niet om dat de hele week vast te houden. Ik voel me prettig door jouw lessen, het vult iets aan, voelt aangenamer. Als ik het niet doe wordt ik steeds meer een gespannen elastiekje. Kan dan minder mijn rust vinden, ben dan sneller geïrriteerd, op mijn werk, naar anderen toe en in mijn relatie. Als ik een les heb gemist kijk ik er echt naar uit. Heerlijk om even met mijzelf bezig te zijn. In het dagelijks leven vind ik het moeilijk om voor mezelf te kiezen. Met jou werken vind ik erg aangenaam. De mensen in de groep kiezen echt voor jou. Ik waardeer vooral je vrolijkheid. En je bent niet zweverig. Het is bijna een soort theorieles die je concreet, praktisch en vanuit jezelf met beiden voeten op de grond neerzet. Fijn dat de nadruk op het ademen terwijl je beweegt ligt en niet alleen op de ademhaling. Door de combi van ademhaling en bewegen werkt het voor mij. Je kunt goed aanvoelen waar mensen behoefte aan hebben.

Testimonial van C.v.B.:

Waar jouw lessen echt bij geholpen hebben is dingen loslaten, met een leeg hoofd opnieuw naar een situatie kijken. Er met een opener blik in gaan, blij en rustig. Familie en vrienden zagen dat ik vrolijker werd. Het helpt me om tijd te nemen voor mezelf en dingen die ik belangrijk vind. Zonder in mijn achterhoofd bezig te zijn met allerlei beslommeringen. In mijn relatie kon ik volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Ik ging met een opener blik situaties aan waardoor ze positiever werken. Ook in werk merkte ik dat ik me beter kan concentreren, vooral met meditatie ben ik niet zo snel afgeleid, daardoor ook effectiever in mijn werk. Ik ben me meer bewust, sta eerder stil bij wat ik doe en hoe het voelt. Het gaat vanzelf. Als je bewust bent is het niet moeilijk om nee te zeggen. Het was erg leuk met jou, je enthousiasme werkt lekker, je bent gastvrij, vrolijk, heb aandacht voor achterliggende gedachten, je deelt wijsheden. Je heb aandacht voor je leerlingen en je persoonlijke betrokkenheid is voelbaar.

Testimonial van F.v/d Z.:

Ik was in die tijd op zoek naar rust in mijzelf. Na de yogales voelde het onmiddellijk fijn en lekker. Na de les was ik ontspannen en zat ik lekker in mijn vel. Als ik een keer geen yoga doe, dan blijf ik hangen in het moe zijn, niet vooruit te branden. Door jouw lessen werd ik meer proactief.  Het leverde mij veel energie  op om uitdagingen van het leven aan te kunnen. Voel me nu veel rustiger en helder in mijn hoofd. Het is heerlijk om meer ontspannen kunnen zijn. Om uit de spiraal van negativiteit te kunnen komen waardoor ik meer ontspannen op mijn werk zit. Die negativiteit was vervelend. Nu ben ik meer mezelf. Ben nu ook meer zelfbewust waardoor ik eerster afstand kan nemen van situaties. En ik kan signaleren wanneer ik van het pad af raak en mezelf verlies. Jouw lessen helpen me beter te zien wat bij mijn past, ook in relaties met anderen. Na de yogales slaap ik altijd goed.