Over mij

Meer vreugde en vervulling creëren in je leven? Dat wil toch iedereen! Ik ben Bernardine en het is mijn passie mensen te helpen bewuste ‘co-creators’ van hun eigen leven te worden. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken. Zelf heb ik goede ervaringen met de volgende methodes:

Dru Yoga
Dru Yoga is een yogavorm die werkt met de kracht van je hart. Als je emotioneel ‘vast’ zit, biedt Dru Yoga in combinatie met meditatie uitkomst weer met de stroom van het leven mee te gaan. Het is een snelle en vrolijke manier om je goed te voelen op alle niveaus. Dru Yoga brengt je lichaam en geest in lijn met de kwaliteiten van je hart. Zo verbind je je met je hogere, wijze zelf.

De opleiding tot Dru Yoga docent deed ik in Engeland. In 2005 heb ik Heart Alignment opgericht en sindsdien werk ik als yogadocente. Vijf keer per week geef ik Dru Yoga les in Groenekan. Ik geniet enorm van de lessen. Ik heb veel lol met mijn studenten en ik hou van ze. Het geeft mij voldoening om te merken dat mensen zich beter gaan voelen en ik hun ogen zie stralen tijdens de yogales.

De Passietest
Een andere wijze om een zinvol en vreugdevol leven te creëren, is met behulp van de Passietest. Een test die je helpt duidelijk te krijgen wat je wilt. Ik kwam hiermee in contact tijdens een workshop op een Dru Yoga congres. Daar hoorde ik deze drie woorden: intention – attention – no tension. De formule voor het leven van je passies. Ik dacht onmiddellijk: “Ja, dat is waar! Zo heb ik al veel van mijn dromen gerealiseerd!”

Ondanks het gevoel dat ik al een gepassioneerd leven leidde, was ik benieuwd wat de passietest voor me zou kunnen betekenen. Het resultaat was verbluffend. Eén van mijn belangrijkste passies is grote aantallen mensen helpen hun passies te vinden, hun dromen te realiseren en grote aantallen mensen helpen innerlijke vreugde te vinden.

Passietest Facilitator
Dankzij de passietest heb ik in 2009 een volgende stap gezet. Ik behaalde in Amerika mijn certificering tot passietest facilitator. Persoonlijk getraind door Janet en Chris Attwood, auteurs van de Passietest. En nu help ik mensen hun dromen te realiseren. Ik vind het heerlijk de Passietest 1-op-1 sessies te doen. Het is prachtig te zien hoe mensen contact maken met hun hart en diepe inzichten krijgen tijdens het doen van de test. Met mijn persoonlijke ervaring en humor begeleid ik mijn cliënten tot bewuste ‘co-creators van hun leven’.

EFT en NLP
Met Dru Yoga en de Passietest geef je op een effectieve manier vorm aan je leven. Waar je dan meestal nog tegenaan loopt, zijn bepaalde beperkende overtuigingen, die je  ervan weerhouden te doen wat je wilt.

Zelf liep ik ook tegen dergelijke obstakels aan. Ik ontdekte dat EFT (Emotional Freedom Techniques) effectief is om emotionele ‘triggers’ en hun onderliggende overtuigingen uit de weg te ruimen. Helemaal als je het combineert met NLP (Neuro Linguistisch Programmeren). Zo krijg je inzicht hoe je de dingen doet en hoe je ze praktisch kunt veranderen. Als aanvulling op de yoga en de passietest heb ik hiervoor opleidingen gevolgd bij Novet en Ravisie.

Thuisbasis
Mijn thuisbasis is Groenekan, net buiten Utrecht. Hier woon en werk ik in een prachtige groene omgeving. Mijn tuinhuis is een geweldige plek voor de passietest 1-op-1 en EFT sessies en in mijn ‘Weide-Ruimte’ organiseer ik yogalessen en passietest workshops.

Ik zie er naar uit je een keer te ontmoeten!
Bernardine