Levenslessen in tijden van crisis

Een crisis hoeft niet per definitie slecht te zijn voor iemand. Vaak leren we in slechte tijden belangrijke levenslessen en voelen we een groot verlangen en de wil om te veranderen.

Stress signalen genegeerd

Zo deed ik een jaar geleden de Passietest 1op1 met iemand die behoorlijk in de put zat. Tijdens zijn drukke en verantwoordelijke baan had hij alle signalen van stress genegeerd tot hij op 47-jarige leeftijd werd getroffen door een (lichte) herseninfarct. Hij was al jaren gescheiden en woonde in een veel te groot huis dat hij maar niet kreeg verkocht. Toen ik hem sprak was zijn denken en spreken voortdurend negatief en gefocust op wat hij niet wilde, niet bezat en niet meer kon.

Energieboost

Toch kreeg hij na het doen van de Passietest en een coachingsessie veel energie. Gelijk kwam hij in actie en belde zijn makelaar, terwijl ik op de bank lag bij te komen 😉 Eén van zijn top 5 passies was het hebben van een liefdevolle relatie. Al een week na de Passietest was hij in contact met een vrouw, die hij eerder had ontmoet, maar die toen nog niet klaar was voor een relatie. Ineens nam ze zelf contact met hem op!

In lijn met zijn passies

Vorige week appte hij om te vertellen dat zijn huis is verkocht. Hoera! Ook geniet hij nog steeds van zijn liefdevolle relatie. Verder is hij arbeidsongeschikt verklaard en met vervroegd pensioen, zodat hij met behoud van inkomen verder kan leven. Helemaal in lijn met zijn passies; waarin hij geen stressbaan meer wenste, maar wel genoeg geld om rond te komen en te kunnen reizen (in mei gaat hij naar Griekenland).

Nieuw leven

Inmiddels heeft hij een appartement in Barcelona gekocht op loopafstand van de zee en verdeelt hij zijn tijd tussen Barcelona en Madrid waar zijn vriendin woont. Hij voelt zich goed en positief. Fantastisch toch? Wat een enorme shift heeft die man gemaakt. Ik heb de tools aangereikt, en hij heeft ze in de praktijk toegepast en zelf zijn nieuwe leven gecreëerd!