Wat ik leerde van mijn kapotte wasmachine

 

Mijn relatie was net uit. Ik woonde tijdelijk in mijn tuinhuis en als overbrugging van een nieuwe financiële situatie verhuurde ik mijn woonhuis. Gedurende mijn twaalf jaar lange relatie was ik verwend, want hij deed altijd de was, een klusje waar ik een hekel aan had. In mijn eentje stelde ik me voor hoe fijn het zou zijn een droger te hebben. Ik fantaseerde hoe makkelijk de was dan zou zijn op te vouwen. En hoe lekker het zou ruiken in mijn huis, met heerlijke zachte handdoeken binnen handbereik.

Let’s see how easy this can be!

Kort daarna, op een zaterdagmorgen, vertelde mijn huurster dat de wasmachine kapot was. Niet vreemd, voor zo’n oud beestje. “Hè, wat vervelend. Dit gaat veel geld en tijd kosten. Wat een gedoe om dit allemaal te regelen. Hoe ga ik dat oude ding naar de stort krijgen, dat is veel te zwaar voor mij’’, waren mijn eerste gedachten. Gelukkig had ik snel door hoe negatief ik de situatie benaderde en herinnerde me een uitspraak tijdens mijn coachingsopleiding. Je kunt kiezen de situatie vanuit een heel ander perspectief te zien met deze woorden: Let’s see how easy this can be!

Die gedachte voelde een stuk beter. Onmiddellijk kwam ik in actie. Via internet vond ik een tweedehands witgoedzaak met een Miele wasmachine en droger van 6 à 8 jaar oud, voor een lage prijs. Het bedrijf kon de machines de volgende dag leveren en monteren. Dat dit een zondagochtend was, vonden ze geen probleem. Voor € 300 inclusief voorrijkosten waren de machines geïnstalleerd, met een jaar garantie. De oude werd zelfs afgevoerd. Ongelooflijk! Binnen een uur had ik het voor elkaar!

Denken is een creatief proces

Ik deel deze ervaring om duidelijk te maken dat denken heel creatief is. Met gedachten scheppen we onze eigen werkelijkheid. We kiezen bewust of onbewust zelf de beelden die we voor de geest halen en welke gedachten we geloven. Uiteindelijk bepalen ze wat we voelen en uitstralen. Hiermee creëren de werkelijkheid die we waarnemen. Wees je daarom bewust van de woorden die je gebruikt in de verhalen die je jezelf en anderen vertelt.

PS: 24 uur na het slechtnieuws bericht van mijn huurster stonden we gezellig samen de was te doen en beide apparaten doen het nog perfect…

Bekijk ook bijgaande video met mijn wasmachine ervaring: