Doen waar je van houdt

Recentelijk luisterde ik naar een interview met de succesvolle schrijver en spreker T. Harv Eker. In dit interview sprak hij over het belang van je passies leven en de rol van helderheid hierin. Ik deel hier met jou de belangrijkste punten uit dat interview in de hoop je te inspireren:

Je kunt wel degelijk jouw passies (de dingen waar jij van houdt) combineren met geld verdienen, in elk geval binnen de arena waarvan jij gepassioneerd bent.

Je zal nooit gaan slapen op een matras met spijkers erin, toch? Waarom niet? Omdat het heel oncomfortabel en zelf pijnlijk is. Het is krankzinnig om jezelf door zulk lijden te laten gaan. Dus waarom zou jij 8 uur werken in een baan die je vreselijk vindt? Ben je gek? Waarom doe je jezelf dit aan? Doe werk dat bij jou past! Probeer maar eens je rechterschoen aan je linkervoet te doen en je linkerschoen aan je rechtervoet. Ga er dan eens op lopen. Hoe voelt dat? Oncomfortabel, en op de lange duur zelfs pijnlijk. Het is precies zo wanneer je een baan hebt waar je je niet op je plek voelt.  Zoek een baan, een werkomgeving en sector die past bij jou. Het gaat om jou! Wie ben jij? Wat is belangrijk voor jou?

Je hebt passie nodig. Passie geeft je de energie die nodig is om te slagen. Passie is altijd van belang.  Wat zijn jouw passies en wat zijn jouw unieke gaven, talenten, vaardigheden? Het is heel belangrijk om daar helder over te zijn. De levenslessen die je geleerd hebt zijn een mogelijke indicatie van waar je goed in bent. Als je een probleem hebt in je leven is dat er niet voor niks. Het probleem is er om een deel van jezelf te helen en om te groeien. Wanneer jij een probleem in je leven overkomt, dan is het logisch dat je anderen kunt en wilt helpen om soortgelijke problemen op te lossen. Kijk goed naar de problemen die je had en hebt in jouw leven. Het geeft je een indicatie van een mogelijke richting in jouw leven. Onderzoek jouw levensverhaal en zie wat je allemaal hebt geleerd. Als je jouw eigen bedrijf wil starten heb je basiskennis nodig over business in het algemeen. En daarnaast heb je specifieke kennis en vaardigheden nodig. Als je er dan veel geld mee wil verdienen moet je zorgen dat je een ‘master’ wordt op jouw vakgebied.

Zoek hulp bij mensen die de kennis in huis hebben die jij nodig hebt. Het is belangrijk om te blijven leren en vervolgens om toe te passen wat je hebt geleerd. Dan nog meer leren, en wederom toepassen wat je hebt geleerd. Leren en Doen. Leren en Actie nemen. Huh? Is het dan nodig om telkens weer mijn auto met benzine te vullen? Duh! Ja! Zo is het ook met leren en actie nemen, wat je geleerd hebt toepassen in de praktijk.

Versterk je karakter en je wilskracht. Jouw karakter is wat je er doorheen sleept als je door moeilijke tijden gaat en obstakels tegen komt. Als jij bereid bent om te doen wat nodig is, ook als het moeilijk is, als je volhardt, dan kom je er wel. Geef nooit op!

Bij veel mensen is de geest zo geconditioneerd dat ze geprogrammeerd zijn om te falen. Het is dan van belang om jezelf te herprogrammeren. Jouw acties creëren jouw realiteit. Jouw emoties bepalen jouw keuzes en acties. Jouw gedachten bepalen hoe je je voelt, je emoties. Jouw gedachten komen voort uit jouw programmering, jouw (blueprint) map van overtuigingen waardoor je naar de wereld kijkt.  Zorg dat je gewoontes aanleert die je steunen in plaats van je tegen te werken.

Actie is altijd beter dan geen-actie!

Je moet helder zijn over wat je wilt, absoluut helder zijn over jouw passies. Sommigen zeggen “Ik weet wat ik wil, ik wil miljonair worden en ik wil een relatie”. Is dat echt zo? Heb je gevraagd wat jouw ziel wil? Je moet diep in je hart kijken om uit te vinden wat echt belangrijk voor je is, wat prioriteit is.

Doe daarom de passietest!