Geïnspireerde actie voelt goed

ACTIE!
Actie ondernemen is belangrijk. Zonder actie beweegt er niks, verandert er niks. Let op dat je actie onderneemt als je in de juiste ‘staat van zijn’ bent. Moe, overweldigd, gespannen of negatief? Actie ondernemen gaat moeizaam. Het gevoel van ‘moeten’ zorgt voor een worsteling. Onderneem dan geen actie. Zorg eerst dat je je weer goed voelt en ga er daarna voor! Alles wat je doet zal een succes zijn.

Zet je intentie
Voordat je in actie komt, bepaal je met welke intentie de actie gepaard gaat.
Zo bepaal je heel bewust wat je wilt creëren in je leven: wat jij WILT dat er gebeurt (het resultaat) en hoe je je wilt voelen tijdens het nemen van die actie of activiteit. Haal je voor ogen hoe je zou willen dat mensen reageren, hoe je wil dat het universum jou steunt, hoe je wil dat jij je voelt. Na het zetten van je intentie laat je het los en doe je gewoon je ding!
Deze ‘Yoga van actie’ is een universele wet: je doet wat je voelt wat je wilt doen. Je zet je intentie, vervolgens handel je en laat je het resultaat los.

In alignment
Intentie gezet en actie ondernomen? Probeer dan geen controle te houden over wat anderen ermee doen. Merk je dat iets je niet zint in de werkelijkheid zoals jij die waarneemt? Sleutel niet krampachtig aan die buitenwereld. Breng eerst jezelf in alignment met je hart. Focus bijvoorbeeld op licht, op vertrouwen, op het goede zien in jezelf of in de ander, vraag om hulp. Er zijn vele manieren jezelf af te stemmen op dat hogere wijze deel van jezelf. Vanuit deze plezieriger staat van zijn vind je vanzelf de juiste woorden en onderneem je acties die de situatie veranderen.

Neem geïnspireerde actie
Deze geïnspireerde actie is het tegenovergestelde van moeten en forceren. Het is een impuls die in je op komt, een verlangen iets te ondernemen, een innerlijk weten dat je dit moet doen. Het voelt natuurlijk aan, al kan het soms verrassend zijn. Het komt voort uit ‘zijn’: being versus doing. Je voelt een drijvende kracht die maakt dat je zin hebt om in actie te komen; een ingeving die goed voelt. Als je actie neemt, blijkt het te stromen, het gaat vanzelf.