Voel je verbonden, open en ontspannen

 

Misschien merk je het wel eens, vlak voor een yogales. Je lichaam voelt wat gespannen aan. Vaak denk je dat deze spanningen worden veroorzaakt door omstandigheden buiten jou om. Na de yogales gaat het beter. Je voelt je heel ontspannen, open en verbonden, zonder dat je situatie ook maar iets is gewijzigd. Door je te ontspannen, heb je zelf je staat van zijn veranderd en dat voelt goed. Niet de externe situatie zorgt voor dat nare gevoel, maar jouw gedachtes; de verhalen die je jezelf vertelt.

Zoek de verbinding

Jij bent zelf in staat je te verbinden met dat wat groter is dan jezelf. Of je deze kracht nou je bron, God, het universum, de natuur of je hogere wijze zelf noemt. Als je maar weet en voelt dat je meer bent dan alleen je lichaam en je emoties. Altijd ben je verbonden met deze kracht, totdat je jezelf afknijpt, dan lijkt de verbinding weg. Maak dan bewust contact. Zoek de natuur op, mediteer of ontspan, doe iets aardigs voor iemand anders, doe dat wat je vreugde en vervulling geeft, ga lekker sporten. Zo laat je de krampachtige aandacht op je denken los en open je jezelf. Je zit meteen lekkerder in je vel.

Wat doet de diepe ontspanning

Tijdens een diepe ontspanning ervaar je soms dat je één bent met de ruimte om je heen. De grenzen van je lichaam vervagen en je voelt je verbonden; heel en compleet, niet afgescheiden of eenzaam. Je wordt je bewust dat je alles hebt wat je nodig hebt. Er zijn geen tekorten, je ervaart vrede in het moment. Hoe de situatie in je familie, op je werk of met je gezondheid ook is, tijdens de diepe ontspanning komt je denken tot rust en kom je helemaal bij jezelf. Zonder de verhalen die je denken creëert, is er rust en voel je je goed.

PS: Als je gedachtes je in de weg zitten om je goed te voelen of lekker te slapen, zou je eens mijn dvd kunnen uitproberen. Met de bijgeleverde CD met mp3-bestanden kun je de diepe ontspanning zelfs in bed doen.