Waarom is helder krijgen wat je wilt belangrijk?

Hart en blaadjes

Mensen krijgen niet wat ze willen, omdat ze niet weten wat ze willen. Hoe kun je een droom realiseren als je niet weet hoe die droom er uitziet?

Een schip zonder kompas

Soms lijken zoveel dingen leuk. Je ziet door de bomen het bos niet meer… Je aandacht is gericht op te veel verschillende zaken. Hierdoor versplintert je concentratie en verliest je energie aan kracht. Vaak doe je bezigheden half of ervaar je een gevoel van overweldigd zijn. Of laat je je meevoeren met wat anderen willen. Af en toe gaat dat zo ver dat je niet goed meer voelt wat je zelf wilt. Je laat je gaan als een schip zonder zeilen, zonder kompas, dobberend op de golven.

Eng

Het is ook best eng na te denken over wat echt belangrijk is. Stel je voor dat je uit je comfortzone moet komen! Dan moet je spannende dingen doen of bijvoorbeeld iets zeggen tegen vrienden dat je moeilijk vindt.

Negatieve overtuigingen

Heb je eenmaal bedacht wat je graag wilt, dan is de kans groot dat je jezelf tegenhoudt door negatieve overtuigingen. Je ziet enkel obstakels op je pad. Geld, leeftijd, opleiding, tijd… om maar eens wat te noemen. Opgeven is dan makkelijk.

Allemaal heel begrijpelijk, maar je doet jezelf wel tekort. Je bent meer bezig met het ‘hoe’ in plaats van het ‘wat’. Terwijl het ‘hoe’ begint te verschijnen als het ‘wat’ helder is.

Het WAT is altijd jouw eerste business. Laat je niet beperken door het HOE en laat het WANNEER over aan het universum.

Toen ik zelf een opleiding wilde doen, wist ik niet of ik genoeg geld zou hebben voor de hele studie. Toch lukte het me en kwam de opleiding op vele verschillende en soms verrassende manieren goed. Als je maar weet wat je wilt. Weet je niet wat je wilt, dan ben je vaak onbewust gefocust op wat je niet wilt en versterk je de negatieve kant.

Sommige mensen zeggen niet te weten wat ze willen. Toch vind je de antwoorden altijd in jezelf. Veel kracht ligt in het opschrijven. Zaken gaan dan vanuit je hoofd op papier. Begin maar eens, dan komen steeds meer dingen naar boven.

Oefening voor een positieve verandering:
Als je weet wat je niet wilt, weet je beter wat je wel wilt. Door je aandacht te richten op wat je wel wilt, maak je een enorme positieve shift!

Verdeel een stuk papier in twee kolommen. Schrijf bovenaan de linkerkolom: ‘Dit is wat ik niet wil.’ Rechtsboven schrijf je: ‘Dit is wat ik wel wil.’ Schrijf vervolgens in de linkerkolom zaken die je absoluut niet meer wilt ervaren, waar je gepassioneerd tegen bent. Geef jezelf permissie voluit negatief te zijn. Lees wat je hebt opgeschreven. Hoe voelt het? Draai vervolgens elke zin positief om in wat je wel wilt. ‘Ik voel me vaak onzeker en stel dingen uit’ wordt dan bijvoorbeeld: ‘Ik ben vol zelfvertrouwen en neem geïnspireerde actie.’ Als je de hele lijst hebt afgewerkt, lees je de zinnen in de rechterkolom. Hoe voelt dat? Beter toch? Streep nu de zinnen in de linkerkolom door. Met je nieuwe positieve uitspraken ga jij een nieuwe werkelijkheid creëren. Veel succes!

Laat je me weten of je deze blog waardevol vond? Kan in het reactieveld. Dank je!