Wil jij leven vanuit je passies?

hart en bordje

Je hebt vast wel eens gemerkt hoe het voelt gepassioneerd bezig te zijn. Je ervaart dan emoties als blijheid, geluk en vreugde. Als je bezig bent met je passies krijg je een gevoel van vervulling. Je hoeft niet eens een bepaald eindresultaat te bereiken. Elke stap, elke actie in de richting van je passie, geeft die vervulling.

Passietest

Een vriendin deed de passietest en ontdekte twee belangrijke passies: het opzetten van haar bedrijf en het ontwikkelen van haar eigen software. Twee maanden later begon ze als 51-jarige studente aan een eenjarige Master gespecialiseerd in het opstarten van een eigen bedrijf. Ze vindt het geweldig! Ze heeft zich niet laten tegenhouden door haar leeftijd, ook al is ze de oudste van de opleiding.

Energie gaat stromen

Zoals het voorbeeld al aantoont, geeft leven volgens je passies energie. Geef je hier positief aandacht aan, dan merk je dat energie stroomt en dingen je over het algemeen makkelijk afgaan. Zo heeft die vriendin bijvoorbeeld ook razendsnel een geschikte woonruimte nabij de universiteit gevonden. Als het even tegen zit, zorgt je passie dat je niet opgeeft. Je zet door en overwint obstakels. Je voelt een passie voor dat waar je van houdt; wat belangrijk voor je is en betekenis geeft aan je leven. Passies zijn daarom een sterke drijfveer.

PS: zin om jouw passies te ontdekken? Doe mee aan de passietest workshop op zaterdag 19 maart