Je bent waardevol

couples

Ieder mens is perfect geschapen. Dat is hij van nature al gewoon door het feit dat hij bestaat. Pas later als ons denken geconditioneerd is verteld het kromme ego denken verhalen dat we niet goed genoeg zijn of niet de moeite waard zijn. Bewust of onbewust trekken we deze conclusie als we jong zijn en geloven we deze negatieve gedachten en wordt het een overtuiging. Soms heb je niet eens in de gaten dat je nog steeds gelooft in die leugen waarmee de ware aard van jezelf wordt ontkent. Liefde is je essentie. Liefde voor jezelf ligt aan de basis van je bestaan.

We groeien op met het idee dat anderen bepalen hoe waardevol we zijn. Dat wat anderen zeggen over ons de waarheid is. We denken dat onze waarde afhangt van wat we doen en wat we hebben bereikt. We werken hard om alles perfect te doen, mensen te plezieren, onszelf te verbeteren in de hoop om dan de moeite waard te zijn. Als we dankbaarheid of complimenten ontvangen dan voelen we ons even goed. Maar als we vervolgens negatieve gedachten over onszelf blijven houden, dan beklijft dat gevoel niet. Soms willen we dat onze partner ons 24 uur liefde en bevestiging geeft dat we goed zijn, maar wat je partner ook zegt…het is nooit genoeg…zolang het gevoel van waardevol zijn niet van binnenuit komt.
Denk je dat je eerst 10 kg moet afvallen om waardevol te zijn, of dat je eerst een partner moet hebben? Of dat je eerst je droombaan moet hebben of al die mensen bellen die je beloofd had te bellen. Wanneer is het genoeg voor jou? Wanneer ben jij goed genoeg voor jou?

Wat belangrijk is om te weten is, is dat juist als je jezelf waardeert en goed genoeg vindt, dat je dan juist al die dingen in je leven makkelijk creëert.
Je sluit de deur voor de natuurlijk stroom van goedheid in het moment dat je negatief denkt over jezelf.

Louise Hay schreef het al: “How you think and feel about yourself becomes the truth for you”.

Hoe je denkt en voelt over jezelf wordt jouw werkelijkheid. Dit is wat je uit straalt. Wat je als vibratie afgeeft komt naar je terug. Als je denkt dat je niet goed genoeg bent dan wordt je onzeker en de wereld om je heen kan niet anders dan dit bevestigen. Jouw zelfbeeld is echter niet iets wat vast staat en onveranderbaar is. Elk moment kiezen we onze gedachten en gevoelens en creëren we ons zelfbeeld. Als wij ons zelfbeeld veranderen, verandert de wereld om ons heen die we waarnemen.

Heart Alignment

We doen het zelf. Niemand anders kan het voor ons doen. We zijn baas over onze eigen gedachten en anderen kunnen er niet iets ‘in’ stoppen. Andere mensen kunnen wat doen of zeggen (dit is iets dat voor je gebeurd en niet met je) en wat jij vervolgens met die informatie doet is bepalend voor hoe je je voelt. Je hebt keuze in hoe je reageert.

Kies bewust voor gedachten die je goed doen voelen over jezelf. Geef aandacht aan je positieve kwaliteiten. Wat energie volgt je aandacht en wat je aandacht geeft groeit. Door niet zo veel aandacht te geven aan de minder leuke dingen, voedt je deze niet en daardoor verschrompelen ze vanzelf.

Leg regelmatig een hand op je hart en herhaal de woorden “Ik heb waarde, ik ben waardevol.” Probeer het echt te voelen. Bedenk dat het gevoel van waarde van binnenuit komt. Dat je alleen al door er te zijn in dit leven je waardevol bent. Als je het makkelijker voor een ander kunt voelen, denk dan intens aan hoe waardevol je die persoon vindt en op het moment dat je het gevoel van waardevol zijn hebt geactiveerd, geef het dan aan jezelf en baadt je in dat goede gevoel.