Het is simpel…drie dingen die je dromen in de weg staan…

“Zoals een appelboom voorbestemd om appels te dragen, zo is de mens gemaakt om wensen te realiseren” – Quote uit Happinez magazine

Als mensen komen met hun verhaal waarom het moeilijk is om zijn of haar dromen te realiseren, is dit eigenlijk te herleiden tot drie mogelijke oorzaken.

1.Je bent niet helder genoeg. Helder zijn over wat je nu werkelijk wilt is een eerste vereiste. Als je niet precies weet wat je dromen zijn hoe kun je ze dan realiseren? Het kan zijn omdat je in verwarring bent omdat er zo veel dingen zijn om uit te kiezen. Je hoofd is zo vol en druk dat je geen duidelijke focus hebt. En niks is krachtiger dan gefocuste energie, onderschat dit niet! Het kan zijn dat je verwijderd bent van je hart omdat je zo in je hoofd zit. Het kan zijn dat je te veel bezig bent geweest met wat anderen willen dat je niet meer helder hebt wat voor jou nu echt belangrijk is. Het kan zijn dat je wel heel goed weet wat je niet meer wil maar dat je onzeker bent over wat je juist wel wilt. Voordat iets zich manifesteert in de fysieke wereld zoals je die waarneemt wordt iets eerst gecreerd in je geest. Alles begint met een gedachte en zo creeeren we keer op keer, bewust of onbewust.

2. Je aandacht is negatief gefocust. Je aandacht is altijd ergens op gericht. En zoals ik in mijn yogalessen altijd uit leg: Energie volgt aandacht en wat je aandacht geeft groeit. Dit is een universele wet die ALTIJD op gaat. En jij kiest waar je aandacht aan geeft. Jij hebt vrije wil over waar je aandacht aan geeft. Jij doet het en niemand anders. Als je geen slachtoffer wil zijn is het nodig om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je denken en voelen. Als jij er (bewust of onbewust) voor kiest om aandacht te geven aan het gebrek, het niet hebben of willen van iets, dan zal je hier meer van krijgen. Het universum is overvloedig en geeft je altijd meer van wat je uitstraalt en vibreert en dit doe je door ergens aandacht aan te geven door er naar te kijken, te luisteren, te voelen, erover te denken, de verhalen die je jezelf vertelt, je innerlijke dialoog, het standpunt dat je inneemt. Jouw perceptie (hoe je verkiest te kijken naar iets) bepaalt hoe je je voelt en bepaalt je keuzes en je acties. Als je negatief naar iets kijkt of kijkt naar iets negatiefs dan trek je dit juist aan. Geloof me niet op mijn woorden. Kijk naar je eigen leven en ontdek of het waar is.

3. Je beperkende overtuigingen die maken dat je emotioneel blokkeert en geen actie onderneemt. Zonder actie komt er niks in beweging. Een overtuiging is een gedachte die je zo vaak denkt dat je gelooft dat die waar is. Deze overtuiging werkt als een gekleurde zonnebril waardoor we de werkelijkheid gekleurd waarnemen. Het maakt dat we enkel die waarnemingen er uit filteren die bevestigen wat we geloven. Of het nu een positieve of negatieve overtuiging is, je maakt het tot jouw waarheid. Vaak omdat je op jonge leeftijd conclusies hebt getrokken en jezelf jarenlang het verhaal vertelt van wat je niet wilt maar waarvan je gelooft dat je er niks aan kunt doen. Mensen houden onbewust liever vast aan hun verhalen en negatieve overtuigingen dan dat ze zeggen te willen veranderen. Waarom? Omdat het bekend en veilig is. Het probleem is simpelweg een gebrek aan informatie: Het verleden is voorbij. Het hoeft geen kracht meer over je te hebben. Je kunt elk moment opnieuw kiezen. Zodra je het verleden, een situatie, een persoon of jezelf de schuld geeft van waarom je niet vooruit kan, dan geef je jouw kracht weg. Zodra je iets, iemand of jezelf de schuld geeft maak je jezelf tot slachtoffer. Ik veroordeel je hiermee niet, ik ben namelijk expert en ervaringsdeskundige als het gaat om de slachtofferrol. Maar ik heb ook geleerd hoe je hieruit kunt komen. Neem je kracht terug en verander nu je denken. Hoe jij jezelf ziet, hoe je een ander ziet, hoe je de wereld en het leven ziet ligt volledig in jouw macht! Je kunt nu een positief zelfbeeld creeren en leren jezelf liefdevol te behandelen. Je kunt nu kiezen om het allerhoogste te zien in een ander. Je kunt er nu voor kiezen om te vertrouwen op het universum en het leven door jouw gedachten in lijn te brengen met wie je werkelijk bent, jouw hogere wijze zelf. En jouw emoties, de reacties van jouw lichaam, laten perfect zien of jouw denken in lijn is met jouw hogere wijze zelf of dat je even in de illusie van het ego-denken bent gestapt.

Maak deze drie stappen tot jouw leidraad in het realiseren van je dromen: INTENTION – helder worden over WAT je wil. ATTENTION – positieve aandacht en focus en NO TENSION – Open blijven door overtuigingen te kiezen die je steunen. Niks is belangrijker dan je goed voelen, je lichaam en emoties geven perfect aan wat goed is voor je. Ontspan.

Laat me weten waar ik je mee kan helpen…wat zit jou dwars? wat frustreert je het meest? Ik geef je met liefde gratis advies als je me via de tekstballon rechts bovenin laat weten wat jouw grootste uitdaging is. Daarmee kun je anderen ook helpen, we zijn hetzelfde en staan niet alleen.