Je denken positief omdraaien… Hoe doe je dat?

Eerlijk gezegd, een paar jaar geleden toen mijn relatie na 12 jaar uit ging, liep ik een tijdje rond met de beperkende overtuiging dat mijn leven ineens saai en eenzaam was. Maar die negatieve gedachten heb ik kunnen omdraaien en sinds die tijd voel ik me niet eenzaam meer en ervaar ik mijn leven als bruisend en avontuurlijk!

Je denken positief omdraaien… Hoe doe je dat?
1. Je bewust worden is de eerste stap: Merk het op als je op een bepaald gebied in je leven niet happy bent en onderzoek dan welke negatieve overtuigingen daaraan ten grondslag liggen, die gedachten herken je omdat je ze heel vaak denkt en gelooft.
2. Onderzoek de gedachte: Is het waar? Ik gebruik hiervoor graag The Work (Byron Katie) en help mensen hier mee in de Passietest.
3. Inzien dat deze beperkende overtuigingen je niet dienen en vervolgens de negatieve gedachten positief omdraaien. Mijn nieuwe overtuiging werd: Mijn leven is bruisend en avontuurlijk!
4. Zodra de oude gedachte weer opkomt dan zal dat niet goed voelen. Je kunt dit zien als leiding van je hogere wijze zelf dat jouw denken niet in alignment is. Op dit moment is het zaak zo snel mogelijk de gedachte positief om te draaien want als je het niet snel te pakken hebt dan ga je geloven in je verhaal en moet je jezelf eerst weer uit de put trekken. Bewust zijn van hoe je denkt en voelt is dus cruciaal.
5. De nieuwe positieve gedachten veel herhalen als je je goed voelt, vanuit die staat van zijn ben je krachtig.
6. Zoeken naar bewijzen dat die overtuiging meer waar is. Ik had bijvoorbeeld ook vaak een negatieve gedachte dat er niet genoeg liefde voor me was en toen ben ik juist gaan zoeken naar momenten dat ik door mensen geliefd werd (gebruik elke aanleiding!).
7. Vanuit dat nieuwe perspectief zul je je al beter voelen en vanuit die positieve ‘staat van zijn’ kun je geïnspireerde acties nemen om het leven te creëren zoals jij dat wil. Ik begreep bijvoorbeeld dat ik niet moet afwachten tot anderen mij uitnodigen om iets leuks te doen, maar dat ik zelf het initiatief moet nemen en van daaruit ontstaat wederkerigheid.