Stop being a realist

Geef niet al te veel aandacht aan de realiteit. Wat je ziet is oud nieuws, een reflectie van je eerdere overtuigingen, van gedachten waarvan je geloofde dat ze waar waren. Jouw perceptie en je overtuigingen gaan namelijk hand in hand. Wat je verkiest te geloven zal altijd ondersteunt worden door je waarneming. Een overtuiging is enkel een gedachte die je blijft denken.

De wereld die jij waarneemt laat constant zien: Dit is wat je denkt Je krijgt waar je aan denkt en aandacht aan geeft, of het nu iets is dat je wilt of niet. Je geeft aandacht aan iets door de woorden die je spreekt, je interne dialoog, waar je met anderen over praat, waar je naar kijkt, wat je observeert, innerlijke beelden en herinneringen die je oproept, wat je leest, wat je doet, waar je naar luistert, waar je je mee omringt…

Laat je omstandigheden niet jouw ‘staat van zijn’ bepalen.

Houd op met wachten tot je omstandigheden veranderen. Jouw gedachten en waar je op focust bepalen hoe je je voelt. Maak een voorstelling in je geest van een gewenste situatie en verbind je met de gevoelskwaliteiten die je wenst te ervaren. Uiteindelijk heeft alles wat je wil maar een reden: Je denkt dat een nieuwe situatie je beter doet voelen. Maar dat gevoel kun je nu al in jezelf oproepen door te focussen op wat je wel wilt. Daardoor ga je je onmiddellijk beter voelen en zal je een andere energie-vibratie uitstralen.

Je lichaam, gedachten en emoties zijn ook manifestaties

Zelfs je lichaam en negatieve gedachten en emoties kun je zien als een omstandigheid. Je hebt de vrijheid om er op te reageren zoals je wil. Vaak reageren we onbewust negatief op die dingen door negatieve interpretatie: “Dit betekent dat ik heb gefaald, ik had verder moeten zijn, ik ben niet goed genoeg” etc. Jouw hogere wijze zelf zou nooit zo denken. Een positieve interpretatie van alles, inclusief je angsten of andere negatieve emoties, zal je ruimte geven. Wees dankbaar voor alle manifestaties, zodat je ‘staat van zijn’ een positieve shift maakt en je van daaruit weer opnieuw kunt kiezen.

Trust

Vertrouwen betekent dat je niet de hele tijd checkt voor bewijzen of iets al gemanifesteerd is. Dit is een vorm van controle houden en brengt je niet in een staat van zijn waarin je kunt ontvangen. Controle is geworteld in de illusie van tekorten. De focus op het ontbreken van iets activeert die vibratie waardoor je gebrek blijft ervaren. Je constant afvragen wanneer iets komt is typisch iets van het angstige ego. TIMING en HOE iets zich manifesteert is niet aan jou maar aan het universum. Jouw taak is het om te focussen op WAT je wil. Wat wil je wel ervaren? IT IS DONE. Het is al een parallel realiteit. Vervolgens is het aan jouw om in alignment komen met wat je wil, oftewel ‘becoming a vibrational match to the essence of what you want’. Onthoud dat niks wat je wenst zich stroomopwaarts bevindt zoals in worstelen en zorgen. Als je je niet goed voelt is dat een teken van weerstand en tegen de stroom in bewegen. Het is een uitnodiging om de peddels los te laten en je in vertrouwen te laten meedrijven.

Joy is the key
Krampachtig je gedachten in de gaten houden kan er toe leiden dat je te hard gaat werken. Houd het dan simpel. Zet je denken er niet tussen maar geef je over aan een hogere kracht. Wordt een bewuste co-creator: Trust and get happy! Vreugde is de sleutel tot succes!