Kerstboodschap

6453380593_834e6984f4_zHeb jij jezelf gemaakt? Of is er een grotere kracht aan het werk die ons verstand te boven gaat? Ik geloof dat we perfect geschapen zijn, voor altijd verbonden met die bron van liefde die in ons is en om ons heen.

Zijn we niet alle geboren met een unieke samenstelling van kwaliteiten en passies? Geen mens is hetzelfde. Het is geen toeval dat we houden van de mensen en dingen waar we van houden. Dat we ons aangetrokken voelen tot bepaalde zaken en talenten hebben, dingen waar we van nature goed in zijn. Of je nu goed kunt luisteren of juist goed kunt praten, goed studeren of handig, praktisch of zorgzaam bent. Het is allemaal waardevol, het ene niet beter dan het ander. Je zult merken dat je het gelukkigst bent als je het leven leidt dat bij jou past. Het is niet nodig om net als anderen te zijn. Jij bent uniek en je hebt alles wat je nodig hebt om jouw levensdoel te vervullen. Door te zijn wie je bent draag jij bij aan een groter geheel. Je hebt geen idee hoe jouw talenten en passies een hoger goed dien, maar als je je hart volgt voel je dat het klopt. Misschien geloof je niet dat je met een bepaald levensdoel hier bent, of weet je niet wat het is, toch heb je een doel, een richting nodig hebben in je leven om vervulling te ervaren. Je hart weet de waarheid en wijst je de weg. Volg je hart, volg wat je vreugde geeft, wat je belangrijk vindt, dat wat betekenis geeft aan je leven.

En wees gerust, ook als je van je pad afdwaalt heb je nog steeds een kompas om je de weg te wijzen. Elke crisis heeft een geschenk in zich. Het is een uitnodiging om weer bij onszelf te komen. Zoek naar gedachten die beter voelen. Voel naar binnen en vraag je hart naar wat je wel wilt. De perfectie van het universum is ongelooflijk, kijk naar de schoonheid van de natuur, het wonder van je lichaam.
Het leven zit vol wonderen als je je ogen er voor opent.

Hoopgevend is het om te weten dat licht sterker is dan de duisternis. Liefde is sterker dan angst. Je bent heel en compleet. Niets of niemand kan jou liefde ontnemen, het is wie je bent. Overvloedig in licht en liefde. Het is enkel het beperkte ego-denken dat ons in de illusie van afgescheidenheid houdt. Als we denken dat onze liefde en overvloed ons ontnomen kan worden, door dood of andere vormen van verlies, dan is dit een vergissing in ons denken. Elke negatieve gedachte maakt dat we ons ellendig voelen en dat is voor een reden, je ‘verkeerde’ denken weerhoudt je ervan om de natuurlijke stroom van welzijn, liefde, overvloed te ervaren. Ons innerlijk wezen, ons wijze hart weet dat het onwaar is. Luister naar de wijsheid van je hart, kies voor gedachten die goed voelen, kies voor een positieve focus en merk dat je lichaam en emoties onmiddellijk reageren met ontspanning en dat energie vrijer gaat stromen. Zet jouw deuren open door je denken in lijn te brengen met jouw hart en ontvang de inspiratie, creativiteit, liefde en overvloed die je geboorterecht is. Je weet dat het waar is want je voelt dat het klopt. Het voelt natuurlijker omdat het is wie je bent. Je kunt het nooit fout doen. Ook al is je denken negatief, dit maakt je niet slecht en tast je liefdevolle essentie niet aan. Je weerhoudt jezelf enkel van dat fijne gevoel van verbonden zijn en open zijn om te ontvangen. Waarom zou jezelf dat aandoen?

Elke moment is alsof we opnieuw geboren zijn:
We kunnen elk moment weer opnieuw kiezen.
We zijn vrij.

Mijn wens voor jou is dat je dit jaar de vreugde en vervulling vindt die al in jou is.

Met al mijn hart,
Bernardine